maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesäkuun lettihaaste - 30 erilaista lettiä!


In English: I did the 30 days of braids challenge inspired by Lori @hair_by_lori. Above you can see a collage of the braids I did. Here is a link into Lori's blog were you can find more information and inspiration. Thank you Lori for organizing such a great challenge!

EDIT: Vau, Lori jakoi haasteen jälkeen blogissaan suosikkejaan haasteeseen osallistuneiden leteistä. Pääsimme tyttöjen kanssa useampaankin hänen blogipostaukseen, esimerkiksi tähän, jossa hän esittelee esimerkkejä korsettileteistä. Meidän letti oli korsettiletti hiuspantana, jota vielä vähän koristelimme helmillä.

***

Instagramissa oli kesäkuun aikana Lorin järjestämä haaste, jossa tavoitteena oli tehdä erilainen letti kuukauden jokaisena päivänä eli 30 lettiä! Haaste oli todella hyvä omien letitystaitojen kehittämiseen, sillä tutuistakin leteistä saattoi tehdä erilaisia variaatioita. Onnistuin tekemään kaikki 30 lettiä, mutta kerran yhdistin samaan lettiin kaksi eri lettiä.

Tässä linkki Lorin blogiin, jossa hän jakaa kullekin päivälle inspiroivia kuvia ja linkkejä tutoriaaleihin. Ohjelma näyttää tältä englanniksi:


Kaikille leteille ei ole suomenkielistä nimeä tai nimi ei ole vakiintunut. Sulkeissa on sellaisia nimityksiä, jotka ovat vilahdelleen letittäjien Instragram-tileillä, mutta eivät ole välttämättä kovin yleisessä käytössä. Punaisella merkkasin ne, jotka olivat tekniikkoina minulle uusia. Nyt oli hyvä tilaisuus opetella ne:
1. Ranskanletti
2. Hollantilainen letti
3. Köysiletti/twistiletti
4. Neliosainen letti
5. Läpivetoletti/renksuletti
6. Kalanruotoletti
7. Twistivesiputous
8. Neliosainen nauhaletti
9. Viisiosainen letti
10. 3D-läpivetoletti (tai 3D-renksuletti)
11. Kahdeksikkoletti
12. Viisiosainen nauhaletti
13. Puoliranskalainen letti
14. Vesiputousletti
15. Hollantilainen kahdeksikkoletti
16. Zipper (vetoketjuletti?)
17. Maitotyttöletti
18. Suspended infinity (silmukoitu kahdeksikkoletti?)
19. Hiuspantaletti
20. Box fishtail (nelikulmainen tai 3D-kalanruotoletti?)
21. Kukkaletti
22. Merenneitoletti
23. Yhdistelmäletti
24. Nuttura
25. Korsettiletti
26. Solmuletti (tein kelttiläisen solmun, joka oli uusi tekniikka)
27. Slide up (liu'utusletti/liukuletti?)
28. Tikapuuletti
29. Kruunuletti
30. Sydänletti
Haasteen jälkeen tuntuu siltä kuin olisi ollut lettikurssilla! Tietynlainen systemaattisuus oli kivaa. Pidin myös siitä, että yhdessä tyttäreni (10 v.) kanssa katseltiin Instagramissa muiden luomuksia ja hänelläkin oli ideoita joihinkin toteutuksiin.

Jaan jatkossa lähikuvia ja mielestäni hyviä ohjeita joistakin haasteen suosikeistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti