keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ruusuinen ranskanletti - ideaa kesän juhliin


Tämä ranskanletti ruusukkeineen oli mielestäni yksi onnistuneimpia kampauksiani kesäkuun 30 letin haasteessa. Tyttärelläni on ihan suorat hiukset, mutta tällä kampauksella saadaan pehmeä lopputulos ilman mitään etukäteismuotoiluja. Kampaus sopii vaikka kesän juhliin.

Tässä sanalliset ohjeet:

  1. Aloita tekemään tavallista ranskanlettiä edestä hieman oikealta (tai vasemmalta). Tavoitteena on tehdä letti hieman vinoon. Kannattaa myös tehdä mieluummin melko isoilla osioilla hieman löysä, jos haluaa pehmeämmän lopputuloksen.
  2. Jätä yksi suortuva roikkumaan niihin kohtiin, joihin haluat lettiruusukkeen. Ota tällöin juuresta uusi hiusosio korvaamaan sivuun jätettyä suortuvaa (eli sama idea kuin vesiputouslettitekniikassa).
  3. Tee ranskanletti vinottain loppuun niin, että ruusukkeita varten jätetyt osiot on eroteltu. Itse tein neljä ruusuketta.
  4. Viimeinen ruusuke on tehty lopun tavallisen letin osioon siten, että erotin ruusuketta varten suortuvan ja sen jälkeen tasoittelin hiuksia kolmeen suht tasapaksuun osaan lopun lettiä varten.
  5. Kun ranskanletti on valmis, tehdään suortuvista lettiruusukkeet siten, että ensin suortuva letitetään tavalliselle kolmen osion pikkuletille ja laitetaan pienellä silikonilenksulla kiinni. Sitten letin toista reunaa voi vähän levittää (tästä tulee kukan ulkoreunaa). Lettiruusuke tehdään yksinkertaisesti siten, että letti kieritetään päästä alkaen kukan muotoon ja kiinnitetään ja asetellaan pinneillä.
  6. Lopuksi hiuslakkaa pitämään kukat mallillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti