torstai 9. heinäkuuta 2015

Flipit etuhiuksiin - vinkki pikkutyttöjen hiustenlaittoonPienillä lapsilla hiusten kanssa yksi perusongelma on niiden roikkuminen silmillä. Se ei näytä kivalta eivätkä lapset itsekään siitä  pidä. Toisaalta etenkin 2-3 -vuotiailla ongelma voi olla se, että lapsi repii pinnit ja pompulat pois. Pompuloiden repimisen estämiseen ei varmastikaan ole mitään taikatemppua muuta kuin kenties totuttelu ja kampauksiin kannustaminen. Tietysti myös kaikki mahdolliset houkuttelukeinot voivat olla käytössä, esimerkiksi erilaiset teemalliset pinnit ja pompulat  (perhoset, kukat jne.) sekä esimerkiksi pompulan värin valitseminen itse. Tässä varmasti jokainen vanhempi tuntee oman lapsensa parhaiten.

Etuhiusten ongelmaan esittelen tässä kirjaimellisesti vedenpitävän keinon, nimittäin flipin. Se pitää takuuvarmasti useamman päivän ja on huomaamaton, minkä hyvä puoli on se, että lapsi voi lähestulkoon unohtaa sen eikä revi irti. Kuitenkin se on vähän erilaisempi kuin pelkkä pompula.

Itse vielä kasvatamme kuvassa olevan 5-vuotiaan etuhiuksia pitkiksi (ovat nyt leukaan asti), joten käytännössä joka päivä laitamme etuhiukset letille. Lisäksi tänä kesänä olemme sitten pitäneet näitä flippejä, jotka kestävät uimiset ja muut kesätouhut. Tälläkin hetkellä samat flipit ovat päällä kolmatta päivää.

Tein tällaisen kolmen kuvan sarjan, josta selviää, miten flippi tehdään (jee, eka kuvasarjaohjeeni!). Samalla pari muutakin vinkkiä hiustenlaittoon.


  • Tarvikkeet: pieniä silikonihiuslenksuja ja hiuslasso. Näitä saa tavallisista marketeista. Silikonilenksut ovat huomaamattomia ja pitävät erittäin hyvin. Jos hiuslassoa ei ole saatavilla, homma onnistuu ilman sitäkin, mutta lassolla saa ehkä tiukemman.
  • Kastele hiuksia vedellä esim. suihkepullolla. Kasteleminen auttaa tekemään siistiä jälkeä ja sillä saadaan kaikki hiukset vedettyä mukaan. Myös lettien teko kosteisiin hiuksiin on paljon helpompaa kuin kuiviin, sillä tällöin hiukset eivät lentele ja pysyvät paremmin kasassa. Kosteisiin hiuksiin saa myös tehtyä tarkemmat ja siistimmät rajaukset.
  • Erota kammalla pieni osio ja kiinnitä siihen silikonilenksu (1. kuva).
  • Työnnä hiuslasson piikkiosa lenksun etupuolelta ja lenksun alta läpi (2. kuva). Vedä sitten pompulalla erotettu hiussuortuva lasson avulla lenksun alta läpi. Jos ei ole hiuslassoa, vedä hiusosio sormilla lenksun alta läpi. 
Näin flippi on valmis. Näitä voi sitten tehdä useamman vierekkäin ja peräkkäin niin, että flipistä jäänyt suortuva otetaan mukaan seuraavaan. Ihan ylimmässä kuvassa on yhteensä 6 flippiä, joskin viimeiset jäävät nutturoiden alle eivätkä näy.

Sama flippikampaus sopii tietysti myös aikuille ja varsinkin urheiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti