maanantai 24. elokuuta 2015

UrheilulettejäErilaisissa urheiluharrastuksissa on tärkeää, että hiukset pysyvät kunnolla kiinni. Urheilijat ovatkin alkaneet käyttää entistä enemmän lettejä kampauksissaan, sillä niillä saa kauniita mutta myös pysyviä kampauksia. Nyt yleisurheilun MM-kisojen aikaan esimerkiksi kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelällä ja estejuoksija Sandra Eriksonilla on ollut lettejä. 

Meidän perheessä lapset harrastavat muun muassa suunnistusta ja siksi yläkuvassa mallaillaan kartan ja kompanssin kanssa. Kuvassa näkyy myös 3-osainen läpivetoletti, joka on todella upea uusi lettitekniikka. Erilaiset läpivetoletit ovat nykyisin urheiluun sopivista leteistä suosikkejani, sillä niissä joka osio kiinnitetään hiuslenksulla, mikä varmistaa kiinni pysymisen.

Lettejä on tehty kautta aikain, joten on vaikea keksiä täysin uutta tekniikkaa. Sen sijaan on helppokin keksiä hieman uudenlaisia kombinaatiota jo olemassa olevilla tekniikoilla. Tässä on kuitenkin kyseessä ihan uusi tekniikka, jonka on kehittänyt australialainen Shelley, joka toimii Instagramissa nimellä Pretty Little Braids. Shelleyllä on upeita lapsille ja hentoisempiinkin hiuksiin sopivia malleja.

Lori (Hair by Lori) on Shelleyn suostumuksella filmannut letistä tutoriaalin, johon linkki tässä.Tässä kuvassa alkuosa on helpompaa, tavallista läpivetolettiä. Laitankin 
tähän linkin aiempaan postaukseeni tavallisesta läpivetoletistä. Letti sopii loistavasta urheiluun. Tässä letissä loppuosa on neliosaista 3D-lettiä, mutta läpivetoa voi tehdä myös ihan loppuun asti. 
Tämän letin tein erääseen uimalettikilpailuun Instagramissa. Siinä yläosa on solmulettiä ja alaosa samaa neliosaista lettiä kuin edellisessäkin kuvassa. Amerikkalaisilta letittäjiltä olen oppinut, että uimiseen tarkoitettavissa leteissä on hyvä olla niskan kohdalla hiuslenksu. Tämä ikään kuin stoppaa veden aiheuttaman paineen, joka löysyttäisi lettiä.

Tässäkin kuvassa on siinä mielessä urheiluun sopiva letti, että sen pohjalla on neljä ponnaria, joihin on tehty hollantilainen kalanruotoletti (eli kalanruoto ikään kuin nurinpäin). Lettiä on aika paljon lätytetty ja revitty löysäksi, mutta ponnareiden ansiosta pysyy takuuvarmasti.


Vaikka ulkona lämpömittari paukuttaa hellelukemia, laitan tähän vielä kuvan, jossa on löysä ranskaletti hiihtopuvun kanssa. Esikuvana on norjalainen huippuhiihtäjä Therese Johaug, jonka tavaramerkki on löysä ranskalainen.


Tässä astetta vaativampi ranskanletti, sillä sivuilla on vesiputouslettitekniikalla tehdyt osiot.

Olen tässä esitellyt ranskanlettiä lukuunottamatta vähän harvinaisempia lettitekniikoita, mutta loppujen lopuksi melko helpostikin saa näyttävän urheiluun sopivan letin. Voi esimerkiksi vain liittää hollantilaiset letit sivuille ja vetää sitten hiukset taakse ponnarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti