tiistai 18. elokuuta 2015

Kahdeksikkoletti - infinity braidNämä kuvat ovat kesäkuun 30 päivän lettihaasteen satoa. Olin tehnyt tätä lettiä aikaisemminkin, mutta oli hauskaa kokeilla sitä jälleen. Letin nimi on englanniksi infinity braid eli "ikuisuusletti". Nimi varmaankin tulee siitä, että yhtä ja samaa osiota lähdetään pyörittämään kahdeksikon muotoon kahden osion ympärille. Suomeksi sitä onkin alettu kutsua kahdeksikkoletiksi.

Helpointa letti on tehdä poninhäntään kuten yllä. Huomasin, että on kätevää ensin sitoa hiukset kiinni lenksulla ponnarille ja sitten vasta aloittaa letitys. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että tekee lettiä mahdollisimman tiukkaan, ettei tule väliin rakoja. Mitä pienemmillä osioilla malttaa tehdä, sitä näyttävämpi letti!

Jos saa tehtyä tiiviin letin, siitä tulee aika kova ja eräs lettikollega kertoikin, että heillä tytär nimitti letin "patukkaletiksi"...

Alakuvassa on sama letti ns. hollantilainen kahdeksikkoletti, eli hiuksia otetaan aina myös sivuilta alakautta mukaan.

Linkitän tähän muutamia hyviä videotutoriaaleja:

Jennishairdays lienee ainoa suomenkielinen ja samalla erittäin selkeä ohje letin tekoon.

Myös Cute Girls Hairstyles selittää hyvin letin tekniikan. Videolla tehdään sivuille kaksi pientä kahdeksikkolettiä, jotka sidotaan takana yhteen.

HairNailsInspiration näyttää, miten tehdään alakuvassa oleva hollantilainen kahdeksikkoletti, joskin itse jätin osan hiuksista auki. Videolla letti tehdään alas asti siten, että kaikki hiukset ovat kiinni.EDIT 27.8.2015 Tein jokunen päivä sitten tällaiset pienet kahdeksikkoletit, jotka kiinnitin taakse yhteen. Eli tässä on kyseessä sama kampaus kuin tuossa linkittämässäni Cute Girls Hairstylesin videolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti