maanantai 7. syyskuuta 2015

Kuvasatoa lettipisteeltä


Viime lauantaina letitin oman lapseni luokan varainkeruutapahtumassa. Tapahtumassa oli peräkonttikirpputoria, onnenpyörää, vohveleita jne. Ja tietysti sitten lettipisteeni. Letitettäviä riitti välillä pieneksi jonoksi asti ja neljän tunnin saldoksi tuli yhteensä 28 lettikampausta.

Oli todella hauskaa ja opettavaista tehdä lettejä erilaisiin hiuksiin: pitkiin ja lyhyisiin, suoriin ja kiharoihin. Haasteellisimpia letitettäviä olivat kerroksittain leikatut hiukset ja niihin pitääkin jatkoa varten kehitellä jokin varmempi kampaus.Koska suurin osa letitettävistä oli lapsia, tein aika paljon lettinauhallisia lettejä.

Otin kännykällä kuvia näyttääkseni letin letitettävälle, mutta laitan tänne blogiin joitakin esimerkkejä. Ihan kaikkia en ehtinyt kuvata, mutta tässä siis näytteitä. Lisään tuonne alle letin nimen, joten jos olet kiinnostunut opettelemaan letin, sillä nimellä voi löytää ohjeita - aika moneen on tässä blogissanikin linkit.

Ylhäällä olevassa kuvassa viisiosainen nauhaletti (five strand ribbon braid)


Läpivetoletti (pull through braid)


Kukkanuttura (star burst braid)


Vesiputousletti (waterfall braid)


Neliosainen nauhaletti (four strand ribbon braid)Ja sitten valikoima korsettilettejä - tässähän tehdään kaksi hollantilaista lettiä ja sitten jälkikäteen lettinauha pujotetaan osioiden reunojen läpi ristiin ikään kuin kengännauhoissa. 

Tässä päivän lyhyimmät hiukset ja todellinen lettihaaste, mutta kyllä näyttää letti onnistuvan lyhyeenkin hiukseen! Ja lisäksi näyttää aika kivalta. Tässähän on kyseessä puoliranskalainen letti.

Mikä näistä on oma suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti