torstai 24. syyskuuta 2015

Helppoja (urheilu)lettejäPostasin jokin aika sitten urheiluun sopivista leteistä täällä ja tässä tulee jatkoa. Näiden kuvien letit ovat helpompia, sillä ne perustuvat ihan perustekniikoihin. Vaikka ajatus lähti urheiluun sopivien letti-ideoiden jakamisesta, käyvät nämä letit tietysti mihin tarkoitukseen vain, vaikkapa kouluun.

Urheiluharkkoihin ja arkena muutenkin kuvissa oleva tyttäreni käytännössä haluaa aina hiukset ponnarille, joten siksi perusideana on poninhäntä. Leteillä ponnareihin saa kuitenkin mukavia aksentteja. Yllä olevan lettikampauksen voi varmasti kuvankin perusteella tehdä, mutta liitän tähän kirjallisen ohjeen, jos olet tottumattomampi letittäjä:

  1. Tee ensin suorakaiteen muotoinen jakaus otsalta taaksepäin ja tähän jakauksella eroteltuun osioon kapea ranskanletti otsalta taaksepäin. Sivuhiukset voi väliaikaisesti kiinnittää lenksuilla tai pinneillä pois edestä. Letitä ranskanlettiä siihen asti, mihin haluat ponnarin, ja jatka lettiä vielä hieman pidemmälle tehden tavallista kolmiosaista lettiä. Kiinnitä väliaikaisesti hiuslenksulla.
  2. Vedä sitten kaikki hiukset ponnarille. Kun poninhäntä on kiinnitetty, voit irrottaa ranskanletin pompulan.
  3. Erota lopuksi ponnarista pieni osio ja tee siihen tavallinen kolmiosainen letti. Kun erotat hiukset lettiä varten yläpuolelta pompulan juuresta, näyttää siltä kuin ranskanletti jatkuisi poninhäntään.Tässä letissä otsalta tulee samalla idealla letti ponnariin. Tässä on kuitenkin kyseessä hollantilainen letti. Ponnarissa on puolestaan kalanruotoletti.


Edellisissä kuvissa hiukset tulivat otsalta ponnariin, mutta samantyyppisen aksentin voi tehdä sivulle. Tässä yllä olevassa kuvassa sivulta tulee hollantilainen letti, joka jatkuu tavallisena lettinä ponnarissa. Hiuslenksu on piilotettu kieputtamalla sen ympäri ohut hiusosio (sen voi kiinnittää vetämällä hiuslassolla lenksun läpi).Tässä letissä on kaksi twistilettiä yhdistettynä sivuponinhäntään.


Saparot voivat toimia myös sporttisemmassa menossa. Tässä on kyseessä kuplakalanruotosaparot.

  1. Kiinnitä hiukset saparoille (tai vaihtoehtoisesti taakse ponnariksi)
  2. Ala tekemään kalanruotolettiä jonkin matkaa. Kiinnitä pienellä lenksulla ja lätytä eli levitä lettiä hieman.
  3. Jatka taas lenksun jälkeen vähän matkaa, kiinnitä ja lätytä.Tässä letissä sivulta tulee neliosainen ranskalainen letti lettinauhoilla ponnariin.


Toinen saparoversio - neliosaiset 3D-letti (four strand round braid). Tämä letti ei ole vaikea tehdä, mutta näyttää hienolta ponnarissa.


Sokerina pohjalla haasteena vaikeampi letti, eli vetoketjuletti (zipper braid). Hyvä video-ohje löytyy täältä Cute Girls Hairstylesin sivuilta. Tein itse letin sivulta yhdistettynä poninhäntäänEi kommentteja:

Lähetä kommentti