torstai 10. maaliskuuta 2016

Kerroslettejä
Letit, joissa on kaksi lettiä päällekkäin ovat upeita ja monimutkaisen näköisiä, vaikka loppujen lopuksi tämäkään letti ei ole erityisen vaikea tehdä. Linkitän tähän ylle ohjevideoni, jossa olen yhdistänyt hollantilaiseen lettiin ohuen kalanruotoletin.

Letin ideana on irrottaa pieniä osioita letitettäessä alla olevaa lettiä. Näihin osioihin tehdään sitten toinen lettikerros lisäämällä näitä osioita mukaan letitettäessä. Tällainen tiukkaan tehty letti pysyy supervarmasti vaikka urheilleissa.

On myös helpoimpi tapa tehdä "kerrosletti". Tulos ei ole yhtä pysyvä, mutta kylläkin lähes yhtä kaunis. Voit nimittäin tehdä kaksi lettiä, joista sitten yläpuolella olevan kiinnität pinneillä kiinni alapuolella olevaan lettiin. Jotta tämä toimii, täytyy alla olevan letin olla selvästi leveämpi. Tämä taas onnistuu hyvin, kun tarpeeksi vaan lätyttää ja levittää letin reunoja leveämmiksi. Päälle tuleva letti voi olla mikä vaan, kunhan tekee sen tarpeeksi pienillä osioilla kapeaksi: tavallinen letti,  kalanruoto, köysiletti, neliosainen letti...

Tässä vielä kuvaesimerkki letistä, joissa on tällainen "feikkikerrosletti". Siinä on alla lätytetty kalanruotoletti ja päällä pieni kalanruotoletti, joka on tehty nurinpäin (ns. reverse fishtail).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti