keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kalanruotoletti - aina tyylikäs!Kalanruotoletti on yksi suosikkilettejäni ja sekin taipuu todella monenlaiseen muotoon. Eka kuvassa on ns. peruskalanruotoletti. Vedin ensin etu- ja sivuhiukset taakse pompulalle ja letitin tavallisen kalanruotoletin. Se tehdään näin:

1. Jaa hiukset kahteen osaan (ei siis kolmeen, kuten perusletissä).

2. Irrota oikean puoleisen osion ulommasta reunasta pieni osio, jonka viet keskelle ja yhdistät vasempaan osioon. Koko ajan siis operoidaan kahdella osiolla.

3. Irrota sitten vasemman osion ulommasta reunasta pieni osio ja vie se keskelle ja liitä oikean puoleiseen osioon.

4. Näin jatkamalla muodostuu pikku hiljaa kalanruotoletti. Mitä pienempiä osioita aina irrotat ja tuot keskelle toiseen osioon, sitä tiheämpi ja ehkä näyttävämpi letti.

Ylä olevan kuvan lettiä on vielä viimeistelty siten, että puolessa välissä on pompula (piilotettu pienellä hiusosiolla). Lisäksi lettiä on kauttaaltaan "lätytetty" eli revitty osioita leveämmäksi. Näin saadaan hieman revitty ja sekainen (messy) tyyli. Myös loppuosan pompula on piilotettu kierittämällä hieman hiuksia sen ympärille.

Jos letti on pitkä, voi noita pompulakohtia liittää enemmänkin, jolloin saadaan enemmän pallomaisia osioita (engl. bubble-braid tai pelkkänä poninhäntä ks. bubble ponytail).

Ihastuin täysin tähän Cute Girls Hairstylesin sivustolla näkemääni kalanruotolettiin. Sen pohjalla on ns. boxfishtail-letti, josta alempi kerros on revitty. Tämä olisi tosi hyvän näköinen myös alas sivuponnariin tehtynä. Linkitän tähän CGH:n video-ohjeen:Tässä kampauksessa 5-vuotiaalleni olen hyödyntänyt ranskalaista kalanruotolettiä. Seuraavassa linkissä on ohje tähän lettiin, mutta itse tein letin vinoon ja loppuosan kieritin pieneksi nutturaksi. 

Tyttärelläni ei ole mitenkään paksut hiukset, mutta tällä tyylillä lopputulos on mukavan pehmeä ja runsas. Sopii kuitenkin myös aikuisen makuun!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti