maanantai 3. marraskuuta 2014

Ranskanlettinuttura

Olemme pitäneet sekä äiti että tytär tästä ranskanlettinutturasta.

Mielestäni nuttura ei teknisesti ole mitenkään älyttömän vaikea. Siis noin periaatteessa... sillä siisti toteutus on toinen juttu.

Ideana on vetää pään keskeltä osa hiuksista ensin sisemmälle poninhännälle ja sitten loput hiukset tämän sisäponnarin ympäriltä sen päälle toiselle poninhännälle. Sitten vain letitetään ranskalaista lettiä ponnareiden ympäri ottaen hiusosioita sisemmästä ja ulommasta ponnarista. Kun sitten on letitetty ympäri, letitetään hiukset loppuun tavallisena lettinä ja tungetaan ranskalaisen letin alle ja pinneillä kiinni.

Tarkempaa ohjeistusta kuvineen löytyy ainakin Jenni's hairdays -blogista (french braid bun).


Melkoinen haaste oli saada hiukset nätisti ylös siten, että reunoilta ei lentelisi haituvia. Isosiskolla on paksut, erittäin suorat ja liukkaat hiukset, joten esim. juhlakampauksessa käyttäisin muotovaahtoa tms. muotoiluainetta apuna tai kihartaisin hiuksia ensin, mikä taas ei sovi lapsiarkeen.

Haasteellista oli myös arvioida keskeltä ponnarilta otettujen osioiden pituus ja paksuus, jotta nutturasta tulisi jokseenkin symmetrinen. Jennin blogissa on myös hyvä vinkki ensin letittää edestä hiuksia.

Pienimuotoinen arjen ongelma tämän nutturan kanssa on siinä, että se ei mahdu pyöräilykypärän alle, joten isosisko joutuu tällä kampauksella kävelemään kouluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti